top of page
IMG_4752.JPG

Nieuw! Wobblay

Wobblay is een combinatie van actief bewegen op de wobbel of balansbord en zalig leren ontspannen. Via een thema of verhaal gaan we samen op pad. Gekke dieren nadoen op de wobbel, een boot maken van onze plank, we kunnen het allemaal. De fantasie van de kinderen wordt hierdoor aangewakkerd.

Het bewegen op de wobbel heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van je kind. Het helpt de twee hersenhelften samenwerken met elkaar. Door de vele verschillende houdingen op het balansbord vergroten we zijn/haar lichaamsbewustzijn en de coördinatie.

Via de wobbel doet het kind sensorische ervaringen op. We versterken onze zintuigen zoals geur, horen, zien, tast maar ook de proprioceptie en het vestibulaire. We leren onze prikkels beter verwerken. Dit heeft een positief effect op het zelfvertrouwen van het kind.

Groep 1: is voor 2,5-4 jarigen onder begeleiding van een volwassene per kind. Hierbij is er extra aandacht voor de ouder-kindrelatie.

Groep 2: is voor 4-7jarigen zonder begeleiding. Hierbij is er extra aandacht voor de lateralisatie, evenwicht, orientatie,…

Wobblay voor de mini's:

De lesen zijn een mix van wobbelen, babyyoga, bewegingsspelletjes,

massage en vrij spel. We

volgen het ritme van het kind en ouder. Quality time met ouder kind staat centraal. Deze lessen zijn voor kinderen die net stappen tot 2jaar.

De lessen gaan steeds in kleine groepen door waardoor we op ieder kind zijn noden en behoeften kunnen inspelen.

Wobbelen: Welkom
Wobbelen: Pro Gallery
_MG_9079.jpg

Wobbelturnen

Wat is een wobbelboard?

Wobbelturnen gebeurt op een Wobbel. Het wobbel board heeft zijn oorsprong in de Waldorf-scholen. De eerste wobbelboarden bestaan sinds 2015. De Wobbel wordt volledig vervaardigd van natuurlijke materialen. (EKO wolvilt en Europees beukenhout). Het is een mooi balansbord dat op speelse wijze het lichaamsbewustzijn, concentratie en zelfvertrouwen vergroot en evenwicht, lateralisatie en grove motoriek stimuleert.


De Wobbel stimuleert evenwicht en kracht, terwijl je er mee speelt. Wanneer je het bord gebruikt zal je lichaamsbewustzijn en evenwicht ondersteund worden. En ook zullen de verschillende spieren en spiergroepen worden versterkt door de bewegingen die je met het bord kan maken.

Dit geldt zowel voor (jonge) kinderen als voor volwassenen en ouderen!

Wat is wobbelturnen? 

Ook zal het een groter zelfvertrouwen bij kinderen opbouwen, vergroten van werkhouding en concentratie en linker– en rechterhersenhelft wordt gestimuleerd tijdens het Wobbelen.

Via het wobbelturnen willen we al spelend leren. We maken een combinatie van verschillende oefeningen die gericht zijn op evenwicht, samen leren spelen en bewegen. De lessen worden opgebouwd door een actieve fase gevolgd door een passieve fase. Hierin staat in-en ontspanning, relaxatie en evenwicht centraal. Door te wobbelen stimuleren we de grove motoriek, de ontwikkeling van de spierkracht, goede tonus en evenwicht. Het zelfvertrouwen zal groeien bij de kinderen, het vergroot de werkhouding en de concentratie. De samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft wordt door te wobbelen  gestimuleerd.

Wobbelen: Over mij

Wobbellessen

2j tot 4j

 Groep 1 : Wobbelturnen voor peuters

Tijdens het wobbelturnen met de peuters wordt het lichaamsbewustzijn, oriëntatie, evenwicht en spierkracht gestimuleerd. Tijdens deze sessies staat ouder-kind relatie ook centraal (hechting). In groep 1 wordt dan ook gevraagd dat er 1 begeleider (ouder of andere) per kind meedoet.

4j tot 8j

Groep 2 : wobbelturnen voor Kleuters

Tijdens het Wobbelturnen bij de kleuters en kids gaan we samen spelen en staat ook weer lichaamsbewustzijn, oriëntatie, evenwicht en vergroten van de spierkracht centraal, zonder de ouder hierbij te betrekken. Daarnaast wordt de nadruk ook gelegd op het ontwikkeling van linker en rechter hersenhelft (lateralisatie).

4j tot 9j

Wobbelturnen duo

Tijdens de lessenreeks duo wobbelturnen, ga jij als volwassene actief mee bewegen en wobbelen op de XL plank, terwijl jouw kind bij jou op de gewone wobbelboard aan de slag is. Kids hebben is niet langer een excuus om niet te moeten sporten ;-). Een fijn sportief qualitymomentje voor jou en jouw kid! 

De sessies zijn geschikt voor zowel papa's, mama's als grootouders. Niet geschikt voor zwangere dames van meer dan 24weken. 
De kinderen zijn minstens 4j oud en max 9  jaar oud.

Wobbelen: Lijst

Wobbelturnen op verplaatsing

Wobbelfeestje

Wil je ook een leuk feestje geven dat vrij uniek is? Wij geven ook wobbelfeestjes! 1 uur wobbelturnen met enkel jouw vrienden, vriendinnen of neefjes of nichtjes. Een uur samen sporten, spelen en jezelf uitleven.
Het feestje bestaat uit max 10 kinderen zodat de aandacht voor elk kind gelijk is.

Op verplaatsing

Wens je graag als school of turnjuf een sessie wobbelturnen te ervaren tijdens een sportdag of turnles? Dan kan je altijd mailen voor meer info naar info@blay.be

_MG_9098.jpg
Wobbelen: Over mij

Wobbel Workout

Tijdens een sessie Wobbelturnen work-out gaan we aan de slag met de XL Wobbelboards.

We werken aan conditie, kracht, spierversteviging en evenwicht. Met een grote dosis fun op en rond de Wobbelboards. Er is ook ruimte voor relaxatie en ontspanning.


Waarom wobbel work out voor volwassenen? 

Geloof het of niet, ons evenwicht neemt al af vanaf de leeftijd van 35 jaar! De meeste mensen zien de gezondheid van hun evenwicht niet als een “bruikbaar” onderdeel van hun algemene gezondheid. (Grover.S, Johnson.S, Atkin.R and McGinley.C). 

Echter, een sterke “core stability' zal op een oudere leeftijd, of op welke leeftijd dan ook, enorm helpen, omdat het ons helpt om niet om te vallen wanneer we staan of bewegen.

_MG_9338-01_edited.jpg
Wobbelen: Over mij
bottom of page